0168 331 300

   info@stelcomfort.nl

  Maandag: 13.00 tot 17.30 uur, dinsdag tot vrijdag: 10.00 tot 17.30 uur

Topro Troja rollator aanschaffen

Rollator aanschaffen: Tips en Weetjes

14 september 2018

Aanschaffen van een rollator

Heeft u moeite met lopen en kunt u daarbij ondersteuning gebruiken? In onze winkel in Zevenbergen hebben we diverse rollators staan. Tevens hebben wij een indoor testbaan waar u op verschillende soorten bestrating de rollator kunt uitproberen. Hieronder een aantal weetjes en tips over het aanschaffen van een rollator.

  • Zorgverzekering; eenvoudige loophulpmiddelen, zoals een wandelstok, rollator, looprek en krukken worden sinds 2013 niet meer vergoed vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekering. Voor deze hulpmiddelen kun je terecht bij de zorgwinkel of een hulpmiddelencentrum in je eigen regio. De meningen over dit besluit zijn verdeeld. Seniorenvereniging ANBO was blij met het besluit, rollators zouden de zorg duur maken en als de rollator uit het basispakket wordt gehaald, blijft er goede zorg over. Iedereen koopt zijn leven lang mobiliteitsmiddelen, waarom moet je een rollator dan vergoed krijgen. Mensen met een krappe beurs die een rollator nodig gaan hebben, zullen niet blij zijn met het besluit.
  • Gebruikt u de rollator veel buiten? Kies dan voor een rollator met grote wielen die rijden gemakkelijker over ruwer terrein.
  • Let op dat u de handvatten afstelt op de juiste hoogte. Als ze te laag zijn afgesteld heeft te weinig steun. Zijn de handvatten te hoog afgesteld dan kunt u last krijgen van schouders en nek.
  • De meeste steun aan de rollator heeft u als tussen de handvatten loopt en probeer zoveel als mogelijk rechtop te lopen.
  • Lichtgewicht rollators zijn makkelijk op te tillen en minstens even sterk als de “gewone”rollator.
  • Als u uit wilt rusten op de rollator, vergeet deze dan niet op de rem te zetten.
  • Net als een fiets is het belangrijk om de rollator goed te onderhouden denk aan de remmen, banden en moeren.
  • Tegenwoordig zijn rollators ook leuk om te zien.

Heeft u nog vragen of wilt u een rollator uitproberen, u bent welkom in onze winkel of neem contact met ons op!

rollator topro troja aanschaffen

 

Deel dit artikel